Marko Mrkić

PLEŠE: 12 godina

PODUČAVA: 6 godina

BIO U FINALU PLESA SA ZVIJEZDAMA: 1 put

 

Ovaj putnik i putopisni bloger najprije je bio plesač i natjecatelj na brojnim državnim prvenstvima, gdje je između ostalog osvojio 3. mjesto u kombinaciji 10 plesova, ali sudjelovao je, zajedno s partnericom Emilijom kao jedini par iz Hrvatske, na Europskom prvenstvu u latinoameričkim plesovima u Riminiju 2016. godine. Mama mu i dan danas čuva sve medalje s osvojeih turnira na polici u spavaćoj sobi. Zlatne su u dnevnom boravku.

Nakon završene reprezentativne i natjecateljske karijere, plesne cipele zamijenio je cipelama lutalicama i za vrijeme studija Ekonomije proputovao i na blogu opisao pola Europe.

Srebrni u Plesu sa zvijezdama, iako je sve bilo namješteno

IZ RECENZIJA:

"Sviđa mi se način na koji učitelj viče na nas bez da ispadne negativan."

Što kažu drugi

Evo da i ja napišem review iz perspektive Markove dugogodišnje plesne partnerice. Prvo što moram reći je da je Marko uvijek super raspoložen. Naše vožnje na trening i natrag uvijek su bile prepune smijeha i pjesme. U dvorani nije bilo ništa drugačije, skoro svaki trening nama je bio zabavan i sa savršenim omjerom zezancije i ozbiljnog rada. Njegove ideje ponekad su bile lude i ekscentrične pa je u naše koreografije uvijek unosio svoje originalne fore. Čovjek je doista kreativan i stvarno pleše iz duše, a na isti način i podučava svoje učenike. Na njegovim satovima nikad nije dosadno jer u njegovom društvu ionako nikad ne može biti dosadno. Nakon svakog sata kod Marka izaći ćete s osmijehom na licu, kao što sam i ja odlazila s naših zajedničkih treninga. Lijeva&Desna sigurno je najbolji izbor ako želite naučiti plesne korake uz zezanciju, super muziku, raspoloženu ekipu i odličnog instruktora.

- Emilija, Markova plesna partnerica