Na što paziti kad birate pjesmu za prvi ples

Updated: Jul 26, 2021

Zamisli da biraš ime djetetu. Ona ti oduševljano predloži ime Sandra, a tebi se smrači. Sandra, školska kolegica koju je pubertet pogodio tamo s 9 godina, s 10 je već izgledala kao žena, a s 12 su oko nje kružile razne priče, kao što je oko nje kružila prva postava školskog nogometnog tima. Nema šanse da će se tvoje dijete tako zvati.

Slično kao i kod biranja imena za dijete, tek kad biraš pjesmu za prvi ples, shvatiš koliko pjesama zapravo ne voliš, koliko ih te podsjeća na stvari koje želiš zaboraviti i koliko se puta možeš posvađati s partnerom zbog naizgled glupe sitnice.

Tako da, kad birate pjesmu za prvi ples, vjerojatno ćete naići na neke od ovih problema.

1. Pjesma koja te podsjeća na bivšu

Četvrti srednje je, ti taman više nisi onaj šmokljan koji nosi čarape do pola lista i ruksak visoko na vratu, uspio si nekako smuvat Ivanu iz 4.c. Život je savršen.

Ona te razumije, čak igra i League of Legends, na Facebooku joj je profilna kako drži džojstik, henga na 9gagu i realno, Ivana je za tebe savršena žena. Ti se trudiš biti kul lik i ne sjebat to, pa si zbog nje spustio čarape do gležnja i počeo piti pivo iz dvolitrenih boca na Ribnjaku.

Dan prije maturalne večeri saznaš da je viđena kod onog malog dućana na Langiću kako se drži za ruku s onim Hrvojem koji je u platinum ligi LoLa. Život je kurac. Ljeto si proveo slušajući Petra Grašu i njegovu pjesmu "Trebam nekoga."

10 godina kasnije, život je opet savršen. Zaprosio si Maju, Ivane se ni ne sjećaš. Izabrali ste boje za vjenčanje, ona je našla vjenčanicu, bend je dogovoren, ostalo je samo još otići na

prvi ples

i izabrati prvu pjesmu.