Na što paziti kad birate pjesmu za prvi ples

Updated: Jul 26, 2021

Zamisli da biraš ime djetetu. Ona ti oduševljano predloži ime Sandra, a tebi se smrači. Sandra, školska kolegica koju je pubertet pogodio tamo s 9 godina, s 10 je već izgledala kao žena, a s 12 su oko nje kružile razne priče, kao što je oko nje kružila prva postava školskog nogometnog tima. Nema šanse da će se tvoje dijete tako zvati.

Slično kao i kod biranja imena za dijete, tek kad biraš pjesmu za prvi ples, shvatiš koliko pjesama zapravo ne voliš, koliko ih te podsjeća na stvari koje želiš zaboraviti i koliko se puta možeš posvađati s partnerom zbog naizgled glupe sitnice.

Tako da, kad birate pjesmu za prvi ples, vjerojatno ćete naići na neke od ovih problema.

1. Pjesma koja te podsjeća na bivšu

Četvrti srednje je, ti taman više nisi onaj šmokljan koji nosi čarape do pola lista i ruksak visoko na vratu, uspio si nekako smuvat Ivanu iz 4.c. Život je savršen.

Ona te razumije, čak igra i League of Legends, na Facebooku joj je profilna kako drži džojstik, henga na 9gagu i realno, Ivana je za tebe savršena žena. Ti se trudiš biti kul lik i ne sjebat to, pa si zbog nje spustio čarape do gležnja i počeo piti pivo iz dvolitrenih boca na Ribnjaku.

Dan prije maturalne večeri saznaš da je viđena kod onog malog dućana na Langiću kako se drži za ruku s onim Hrvojem koji je u platinum ligi LoLa. Život je kurac. Ljeto si proveo slušajući Petra Grašu i njegovu pjesmu "Trebam nekoga."

10 godina kasnije, život je opet savršen. Zaprosio si Maju, Ivane se ni ne sjećaš. Izabrali ste boje za vjenčanje, ona je našla vjenčanicu, bend je dogovoren, ostalo je samo još otići na

prvi ples

i izabrati prvu pjesmu. Maja ti oduševljeno predloži "Trebam nekoga" od Graše. Ti ne prestaješ plakati do sljedećeg utorka.

2. Pjesma koja ti je show, ali nisi znao da je o drogama

Malo ste gledali YouTube tutoriale, uspjeli pohvatati taj osnovni korak i sjetili se da oboje volite tu neku energičnu pjesmu. Probali ste otplesati par puta i odlično izgledate. Bravo.

Odlučili ste biti edgy, nikakav Grašo ili Oliver, nego ajmo strana pjesma, od Rihanne "We found love," pa baš i ne znate riječi. Ti odeš guglat lyricse. Vraćaš se u sobu i kažeš joj "Ljubavi, ne možemo ući u brak s pjesmom o MDMAu."

Yellow diamonds in the sky se ipak ne odnosi na zvijezde na nebu.

3. Možda se razvedete, a niste se ni vjenčali

Mislili ste da znate sve jedno o drugom.

On pije kavu bez šećera, ali do pola s mlijekom. Njen najdraži cvijet je zumbul. Naučio si i kako izgleda, a ne samo kako se zove.

On ima lijevu nogu broj 44 i 2/3, a desnu 45. Ona ima intoleranciju na laktozu.

Njega su u srednjoj zvali Brzi, ona nikad nije imala nadimak.

Sve to znate jedno o drugom. Gotovo da si čitate misli. Do tog kobnog dana kada ste birali pjesmu za prvi ples. Ne znate ni sami kako se nikada nije potegla tema glazbenog ukusa? Valjda je to pitanje "a što ti slušaš?" nešto što se prestane postavljati tamo u 2. srednje, kad smo svi izašli iz one emo faze.

On predloži Thompsona.

Ona ga u šoku gleda i na

YouTubeu

simbolično pušta pjesmu "Idi dok si mlad" od Cece.

Na kraju krajeva, ne postoji recept za izabrati pjesmu za prvi ples. Ne mora biti nešto što oboje volite. Ne mora uopće biti pjesma koja nosi sentimentalnu vrijednost. Može biti pjesma koju je puštao DJ na vašem prvom dejtu, ali može biti i samo pjesma koja ima super ritam. Možeš plesati na onu pjesmu iz Harry Pottera. Možeš plesati na neku ludu elektroniku. Možeš plesati na Grašu. Možeš se njihati. Možeš plesati jive. Možeš imati okrete u valceru.

Možeš sve.

Prijavi se.

729 views0 comments

Recent Posts

See All