INTERVJU: Pobjeda na CastelBrando Cupu - Marko i Dajana

ZA LIJEVA&DESNA: ANTEA FRANJIĆ


Marko i Dajana su prošli vikend osvojili zlato u A silver kategoriji na CastelBrando Cupu u Italiji! Što je ProAm, je li za svakog, kako su uopće uplovili u te vode i je li to skoro ista stvar kao Ples sa zvijezdama, ispitali smo ih čim su se vratili.


ProAm natjecanja postaju sve popularnija u svijetu plesa. Za sve izvan svijeta plesa poput mene, ProAm je skraćenica za PROfessional i AMateur. Praksa gdje profesionalni plesač i plesač amater ne samo zajedno plešu, nego se i natječu, dolazi iz SAD-a, a u međuvremenu ta je praksa zaživjela i u Europi.

Za razliku od rekreativnih tečajeva, ProAm se često radi puno intenzivnije, a i plesni partner (ili partnerica!) su profesionalni plesači s plesnim stažom i iskustvom u natjecanju, što sigurno bude jako korisno na - natjecanjima!

ProAm natjecanja danas ima posvuda, plešu se i latinoamerički i standardni plesovi, a često se održavaju na čarobnim lokacijama poput dvorca Castel Brando gdje su Marko i Dajana bili prošli vikend i osvojili prvo mjesto u kategoriji A silver!


Dvorac Castelbrando

L&D: Dajana, čestitamo na osvojenom prvom mjestu! Koliko dugo se baviš plesom?

Dajana: Ne znam da li bih to nazvala "bavljenjem" plesom, ali plešem od 5. godine života. Krenula sam s ritmikom, pa kroz osnovnu školu je to bio neki mix MTV dance i jazz dance, a nakon toga počela sam s ritmičkom gimnastikom. To su uglavnom bile ženske grupe i individualni ples, ali nakon