5 tipova frajera na plesnom tečaju

Generalno je ekipa na plesnim tečajevima u L&D skroz kul. Uspijevamo nekako komunicirati pozitivne vibre, pa isto tako pozitivci reagiraju na naše poruke i dolaze na tečajeve. Ne pričamo bezveze o najzabavnijoj plesnoj školi u Zagrebu.

Međutim, svi u sebi imamo tu neku karikaturu koja tu i tamo izađe na vidjelo. Ovo je 5 najčešćih tipova frajera na tečajevima, vjerojatno bilo gdje. Svi su izmišljeni i zamišljeni. Kod nas su samo kul likovi.


1. Casanova

Casanova je lik koji je u nekom od Markovih blogova pročitao rečenicu "Znaš što kažu kakvi su frajeri koji su dobri na podiju u krevetu," suptilno aludirajući na razne vještine i agilnosti u postelji koje bi, prema nijednom istraživanju ikad, trebale biti povezane s plesnim sposobnostima.

Casanova je zato upisao plesni tečaj, da bi poput onog lika koji je u 3. osnovne znao da će površinu pravokutnika u životnoj situaciji koristiti pri izračunu kvadrature stana, isto tako to znanje prikupljeno na plesnom tečaju iskoristio na prvom plesnom podiju u klubu za vikend ili na svadbi od sestrične.

Možda i u spavaćoj kasnije te večeri.


2. Leptir krkan

Čovjek za kojeg bi ruku u vatru dao da je došao pod ucjenom i prijetnjom djevojke. Dolazi na tečaj u plavoj sportskoj majici kratkih rukava na kojoj je otisnut krvoločni buldog, Dinamov znak i tri slova B, nakon tečaja obavezno krkne pivo i "jebote e" koristi u svakoj rečenici. Bar dvaput.

Međutim, neka vas ne zavara krkanska strana ovog plesača, kad je ovaj leptirasti dio ono što je zanimljivo. Kad Leptir krkan zaveže svoje najkice broj 47 i stane na daske, pretvori se u virtuoza plesnog pokreta i dvoranom klizi poput vjetra. Definicija izraza "ne sudi knjigu po koricama".

3. Operirani

Nije ozlijeđen, nije bolestan, niti je imao ikakav kirurški zahvat. Ovaj je čovjek jednostavno operiran od sluha i ritma. Kao i svatko na ovom svijetu, nadaren je za nešto, ima vjerojatno uspješnu karijeru, dobar brak ili je super sposoban u nekom od svojih osam hobija, ali nije uspio savladati glazbeni i ritmički svijet.

Podsjeća te na onog bogatog Monicinog dečka iz Prijatelja, koji je odlučio biti UFC prvak, pa su ga isprebijali osam puta. Samo ovoga nitko ne tuče, nego bude tu i tamo utučen jer ne pogodi najnaglašeniji brat ni u onoj pjesmi što ti broji 1-2-3, 5-6-7.

Međutim, ni njemu ne priznamo onu foru s "dvije lijeve." Postoji samo Lijeva&Desna.

4. Svaljivač krivice

Pusti ti to što je prvi put na tečaju - on ZNA. Promašeni korak je improvizacija, ispadanje iz ritma je umjetnička sloboda, a glavni krivac je partnerica.

Nije agresivan, nije bahat, nije zločest, nego jednostavno - ZNA. Nekad čak i bolje od učitelja. Uvijek bolje od tebe.

Ali nije agresivan. Ni bahat. Ni zločest.


5. Stara škola

Fizički je rođen tamo krajem osamdesetih ili početkom devedesetih, duševno potječe iz sedamnaestog stoljeća i vremena džentlmena.

Odrastao je s bakom, pa je umjesto u vrtić išao na folklor. Priču kako je baka upoznala djedu na plesnjaku zna napamet. Od bake je pokupio doktorat u foxtrotu, a od djeda zatvoreno držanje u plesu i tik da svima otvara vrata. Ženama i Mrkiću je to super, frajerima malo neobično.

Svima se obraća s Vi, ali je zato s plesom na ti.


Dođi i ti na čagu. Prijavi se ovdje!

232 views0 comments

Recent Posts

See All